Historien

Det hele startede tilbage i 80´erne med leverancer til togbranchen.

Johs. Pedersen a/s har siden slutningen af 80’erne været en nøgleleverandør til togbranchen i Danmark. Senere udviklede det sig også til at blive eksport til Sverige, Norge, Tyskland og England.

Leverandør til togbranchen

Rørbukning

Det hele startede med overtagelse/køb af Bombardiers rørbukkecenter, som har betydet, at vi har leveret samtlige rør for det danske IC3 tog. Det drejer sig både om el, hydraulik, luft og andre rør, som er installeret i IC3.

Dette rørbukkecenter har udviklet sig til også at levere håndbøjler/cykelstativer – S-tog/ OTU og IR4.

 

Johs. Pedersen a/s fremstiller fortsat mekaniske komponenter og interiørdele i almindeligt og rustfrit stål samt aluminium.

Rørbukning

Sædeproduktion

I begyndelsen af 90’erne købte vi sædeproduktionen fra Bombardier i Randers, og det blev starten på produktionen af sæder til IC3, IR4 og IC2. Denne produktion er årsagen til, at vi i dag skal påbegynde renoveringen af IC3 toget for 4. gang i august 2023.

Sæderenovering/facelift er blevet gennemført i Danmark og Sverige, og med opkøbet fra Artex AB i Sverige har vi forventninger, om at dette skal udvikles til endnu flere lande.

JP TRAIN a/s har således været en vigtig afdeling af Johs. Pedersen koncernen, hvor der var fokus på produktionen af interiørkomponenter så som stole, sofaer samt side- og loftbeklædninger. Desuden er der udviklet et program af smarte løsninger til cykelstativer i togene: Med og uden integrering af klapsæder.

I JP TRAIN udføres også omfattende renoveringsarbejder, hvor vi modtager og renoverer interiørdele i togene, som af den ene eller den anden grund har brug for en renovering eller en såkaldt ”midlife” opgradering.

Nye svenske ejere

Pr. 1. maj 2023 er der etableret et nyt selskab i den store svenske Artex-koncern. Selskabet hedder Johs. Pedersen TRAIN a/s, og det er et datterselskab 100% ejet af Artex AB i 595 41 Mjölby, Sverige.

Johs. Pedersen TRAIN fortsætter således som et selvstændigt dansk selskab, men under svensk ejerskab, og besidder stadig samme knowhow og kompetencer med den samme medarbejderstab, som da virksomheden var ejet af Johs. Pedersen a/s.

Service, adresse, m.v. forbliver således helt uændret, og forretningen vil løbende blive udbygget på adressen i Viborg, Danmark.

Johs. Pedersen TRAIN a/s vil også fokusere på at være totalleverandør på renoveringsopgaver på interiørsiden, hvor vi med egne medarbejdere tømmer et togsæt for møbler og øvrigt interiør, bringer det til vores egen moderne polsterfabrik, adskiller, renser og renoverer møblerne og monterer dem i togsættet efterfølgende. Alt sammen inden for meget snævre tidsplaner iflg. aftalen med kunden.

En af vores store forcer er, at vi kan kombinere vores knowhow inden for metalproduktionen i Johs. Pedersen med den store knowhow på interiørdele inden for Artex-koncernen.

Artex AB

Industrigatan 2

595 41 Mjölby

Sweden